Etusivu
Index
Esittely
Introduction
Koiramme
Our dogs
Pentueet
Litters
Pentuja
Puppies
 Uutiset
News
Kuvia
Photos
In Memoriam Linkit
Links
 

Esittely

Lapsesta saakka olin haaveillut koirasta ja rotukin oli jo nuoresta asti selvillä, ehdottomasti tanskandoggi. Meni kuitenkin vuoteen 1993 ennen kuin elämäntilanne oli sellainen, että oli mahdollista hankkia oma tanskandoggi. Menin pentuja katsomaan Adeliinan kenneliin Paippisiin Annikki Kantolan luo ja taskussa oli varmuuden vuoksi varausmaksu pennusta. Ja niinhän siinä sitten kävi, että minulle sieltä tuli keltainen urospentu Adeliinan Forest eli Yeni. Yeni sairasti pentuna kasvuhäiriön ja jäi lisäksi kivesvikaiseksi, joten näyttelykoiraksi siitä ei ollut, mutta ihanaluonteisena se oli aivan mahtava lenkkikaveri ja sohvanvaltaaja. Yenin sain pitää luonani melkein 8-vuotiaaksi.

Talvella 1995 hankin Yenille seuraksi Helisain kennelistä silloin puolivuotiaan Winstonin, jonka kanssa sitten tuli käytyä myös jonkin verran näyttelyissä. Siskoni Riikka harrasti Winstonin kanssa myös tokoilua, mutta pääasiassa Winstonkin oli lähinnä seurakoirana. Tämän herttaisen herran saimme pitää melkein kymmenen vuotiaaksi luonamme.

Keväällä 1998 kävin kasvattajan peruskurssin ja kesällä saapui sitten perheeseemme 2-vuotias narttu Face Number One eli Alina. Alinan kanssa käytiin myös muutamissa näyttelyissä, mutta se ei koskaan oikein ollut innokas esiintymään, joten sen suurempaa menestystä se ei saanut, mutta hyvät arvostelut ulkomuodostaan. Kennelnimen Giant Dane's sain samana vuonna 1998 ja kennelimme ensimmäinen pentue syntyi kesällä 2000 Alinalle eli sitä voidaan pitää kennelini kantanarttuna. Olen myös käynyt kasvattajan jatkokurssin sekä kehätoimitsija kurssin.

Tavoitteenani on kasvattaa terveitä, hyväluonteisia ja rodunomaisia klassisia tanskandoggeja, joissa ei mikään piirre olisi korostuneena, eli ei siis selvästi mitään jenkki- tai saksalaistyyppisiä doggeja. Itse pidän eniten ns. "vanhanajan" doggi tyypistä, jolla on laajuutta rungossa, kunnon eturinta sekä leveät reidet ja kunnon maski, kunnon kulmauksia ja vetäviä liikkeitä unohtamatta.

Kasvatustyöni on erittäin pienimuotoista. Aikuiset koirat ja pennut asuvat kanssamme, enkä voisi kuvitellakaan, että ne asustaisivat jossain erillisessä kennelrakennuksessa, vaan ovat ihan perheenjäseniä, mukana jokapäiväisessä elämässä. Asun Somerolla omakotitalossa ja meillä on aviopuolisoni Vesan kanssa  2 tanskandoggia tällä hetkellä; keltaiset Fanny ja Sandra. Perheeseemme kuuluu nykyään myöskin tuleva "junior handler" Ida-Maria, syntynyt marraskuussa 2005.

Käytän jalostukseen ainoastaan terveitä ja hyväluonteisia koiria. Yhdistelmät valitsen aina niin, että olisin itsekin valmis kyseisestä yhdistelmästä pitämään pennun itselläni. Doggimme on rokotettu ja madotettu näyttelysääntöjen mukaan sekä terveystarkastettu ennen jalostuskäyttöä. Ruokintaan käytän korkealuokkaista kuivamuonaa, niin pennuilla kuin aikuisillakin.

Pennut luovutetaan aina rekisteröityinä, madotettuina, tunnistusmerkittyinä ja kattavalla pentupaketilla varustettuina ehdottoman tarkan "tenttaamisen" jälkeen vastuuntuntoisiin, rakastaviin ja yhteistyökykyisiin koteihin. Olen kasvateistani kiinnostunut koko niiden eliniän ajan ja käytettävissä tukena 24 tuntia vuorokaudessa. Pennut lähtevät ensisijaisesti perheenjäseniksi ja seuralaisiksi, mutta lupaavat pennut näkisin mielelläni myös näyttelykehissä ainakin muutamia kertoja vuodessa, mutta mitään näyttelytyspakkoa ei kasvateillani ole.

 

 © Kennel Giant Dane's                                                                                                                                            Webdesign RiSu